Wat is Ismakogie?

De methode Ismakogie is een houding- en bewegingsleer, ontwikkeld door Professor Anne Seidel. Zij ontdekte dat via een kettingreactie in de spieren alle bewegingen door het héle lichaam verlopen van de voeten tot de kruin, in overeenstemming met de ademhaling.

Helga Parether
Ismakogiedocent Wenen

De Ismakogie is een methode die zich bezig houdt met het langzaam opbouwen van spanningen in de spieren en het even zo langzaam weer loslaten ervan. Met zachte, langzame, kleine bewegingen beginnen we met het zogenaamde spel van de spieren. We volgen heel bewust de actie in onze spieren. Op deze manier kunnen we zelfs het betasten van de bewegende spieren ook psychisch begrijpen. De diepere betekenis van deze inspanningen is het verscherpen van alle zintuigen en functies van de organen.Door de mogelijkheid van mentale sturing van de bewegingen kunnen we een aanmerkelijke verbetering van ons waarnemingsvermogen bewerkstelligen. Door de invloed op de verschillende pompmechanismen, zoals bloedvaten, lymfebanen en tussenwervelschijven, worden we vitaler.
Poppetjeseen goede houding is essentieel…

De Essentie

die physiologisch
I deale
S chwingungsrythmik
der beeinflussbaren M uskeln
im A lltagsleben
nach erkennbaren K örpereigenen
O rdnungsgesetzen
GIE = leer

Dit houdt in dat tijdens dagelijkse werkzaamheden subtiele bewegingen gedaan kunnen worden met alle willekeurige spieren op een manier zoals de natuur het bedoeld heeft.

Anne Seidel: Innerkörperlichkeit
“Wij oefenen de ordening.”

 

PRAKTIJK >>