Biografie van professor Anne Seidel

Anne Seidel (Wenen 1900-1997)
grondlegger van de Ismakogie.

Op basis van een brede anatomische kennis ontwikkelde Anne Seidel  een systeem van bewegingen die rekening houden met de fysiologische processen van het lichaam en die leiden tot een houding- en bewegingsritmiek waarin evenwicht van lichaam en geest verwezenlijkt worden.

Anne studeert anatomie en fysiologie aan de universiteit van Wenen en Innsbruck. Van iedere spier, ook de allerkleinste, wil zij de werking weten en het samenspel met de “collega” –spieren. Gaandeweg wordt haar de wonderlijke samenhang duidelijk tussen de mimische spieren van het gezicht en de skeletspieren ook elders in het lichaam.
Zij bedenkt oneindig veel variaties om een bepaalde klacht door bewegingen te verminderen.

Anne Seidels grootste ontdekking met betrekking tot de Ismakogie is de relatie tussen de spierspanning van het gezicht en de stand en het gebruik van de voeten.

De bewegingen zijn onafhankelijk van tijd en ruimte en ongeacht de leeftijd altijd en overal uit te voeren, ook omdat ze veelal bijna onzichtbaar zijn.Voor haar verdiensten verleent de Bondspresident van Oostenrijk haar in 1976 de titel Professor en in 1984 “das Österreichische  Ehrenkreuz für Wissenschaft und Kunst”.

Anne Seidel“Ich übe das leben”

“Het beste is de beweging al te voelen voor je begint. De spieren waar je aan denkt, geven onzichtbare reflexen en vormen een eenheid door samen te werken.”

Prof. Anne Seidel